tirsdag 17. april 2012

Ola Borten Moe totalt på villspor!

Vi treng Miljøpartiet Dei Grøne på Stortinget for å tale mot
oljemanien som rår der.
Ola Borten Moe har igjen kome med eit hårreisande utspel som viser at han ikkje på nokon som helst måte har forstått den klimakrisa vi i er midt inne i. Samstundes som vi veit at klimagassutsleppa må kraftig med i løpet av kort tid, seier han til Stavanger Aftenblad at han vil at oljeselskapa skal ha «fokus på økt oljeutvinning, og jeg skal gi noen svært tydelige signaler til industrien. Selskapene på norsk sokkel har et ansvar og en plikt til å beholde fokus på å hente ut så mye som mulig fra feltene, og å øke utvinningsgraden».

Det er så mykje å ta tak i i dette, at det er vanskeleg å vite kvar ein skal byrje. I staden vil eg heller vise til den eine resolusjonen vi vedtok på landsmøtet til Miljøpartiet Dei Grøne i helga.
Senk oljeutvinningstempoet! 
Regjeringen Stoltenberg vil om kort tid legge fram sin klimamelding. Vi er redd for at regjeringen vil fortsette å gi oljeindustrien alt den peker på og at klimagassutslippene dermed ikke reduseres. Miljøpartiet De Grønne vil jobbe for et samfunn der energiforsyningen er hundre prosent fornybar. Et viktig virkemiddel er energieffektivisering og reduksjon i forbruket av elektrisitet og petroleumsprodukter. Miljøpartiet De Grønne går ikke inn for tiltak som elektrifisering av sokkelen hvis det innebærer å fortsette dagens høye tempo på utvinning av olje og gass. Det er behovet for å redusere alvorlige klimaendringer som må avgjøre hvor mye av oljen og gassen på norsk sokkel som kan utvinnes og brukes. Den høye aktiviteten i norsk olje og gassektor utgjør også en alvorlig trussel mot landbasert industri. Det vanlige næringslivet kan i dag ikke konkurrere med oljesektorens høye lønninger for ingeniører og teknisk personell. Dette hinder også norsk industri i å komme i gang med nødvendig innovasjon og nyskapning for å snu om til lavutslipps energi og grønne arbeidsplasser. Regjeringens politikk vil gjøre det vanskelig å etablere et bærekraftig samfunn for kommende generasjoner. Miljøpartiet De Grønne arbeider for å komme inn på Stortinget i 2013. Vi vil bidra til å snu utviklingen, på samme måte som våre søsterpartier har klart, både i Sverige, Finland og Tyskland.
Borten Moe sitt utspel viser nok ein gong at den noverande regjeringa ikkje har nokre planar om å gjere noko for å møte dei klimautfordringane vi no møter. Det er eit stort behov for Miljøpartiet Dei Grøne si stemme på Stortinget. Heldigvis er ikkje dette ein urealistisk draum, men noko som med hardt arbeid kan skje. Motivasjonen for å jobbe hardt for å få grøne representantar inn på Stortinget i 2013 vert i alle fall ikkje mindre av slike utsegn som det Borten Moe kjem med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar