onsdag 20. juli 2011

Abraham Gebremichael må få bli!

Eitiopisk kristusbilete.
Henta frå Wikimedia Commons.
Vårt Land melder i dag at presten for den etiopisk-ortodokse kyrkjelyden i Oslo, Abraham Gebremichael, vert utvist frå Norge fordi han ikkje har mastergrad.

Dette er endå eit absurd utslag av politikken som vert ført i landet vårt, der det er viktigare å halde folk ute av landet enn å halde fokus på kva som er til det beste for folk og samfunn. Det tener ikkje det norske samfunnet på nokon som helst måte å sende ut av landet ein som innehar ein spesialkompetanse som innbyggjarane i landet vårt etterspør, ja faktisk er avhengig av. At eit firkanta system ikkje er i stand til å fange opp tusenårige kyrkjetradisjonar eller andre læringstradisjonar som står utanfor eit vestleg utdanningssystem bør vere eit soleklart signal om at ein på nytt må sjå på korleis ein vurderer dei som søkjer om opphald i Norge. Her gjeld det fagfolk, men det er brennande naudsynt at det også må verte lettare for andre, heilt vanlege folk, å få opphald i Norge.

Norges Kristne Råd og Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn har heldivis engasjert seg i saka, men det er inga grunn til å tru at det vil hjelpe. Styresmaktene har fått eit meir og meir framtredande behov for å tekkast stadig meir aggresive innvandringsmotstandarar, så dispensasjon eller oppmjuking av reglementet er nok ein utopi. Å tru at eit slikt meiningslaust vedtak vil verte snudd av eit maktapparat som ikkje tar omsyn til konvertittar sin situasjon eller verker å forstå den rolla religion speler i mange sitt liv er ikkje realistisk. Samstundes kan ein jo spørje seg kva som ville skjedd om ein hadde sendt ut ein fagperson som jobba for ei etninsk norsk gruppe?

Det er også eit paradoks at dei som snakkar om «islamisering av Norge» og vil ha fokus på «kristne verdiar» burde vere glade for å få fleire prestar til landet...   

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbet folken

Anonym sa...

If aba abreham work with exiled ortodox church sinodoce. it is dificult to him to go back in Ethiopia. if not ? eg vet ikke.

Legg inn en kommentar