tirsdag 8. mai 2012

Gud - sjelens styrke

Glasmaleri av Julian frå Norwich Cathedral.
Biletet er tatt av Flickr-brukaren Ian S
som gjev lov til bruk av biletet.
Medan det kokar på kommentarfeltet på den forrige bloggposten min, går vi eit skritt til sida og minnast Julian av Norwich som har minnedag i dag

Ein veit ikkje så mykje om Julian, men ho var kanskje ei benediktinarnonne som levde i England på 1300-talet. Sikkert veit vi at ho var ein mystikar og gjekk til det drastiske skrittet å bli murt inne i eit lite rom i kyrkja i Norwich, kun med tre små vindauge for å kommunisere med omverda. 

Etter å ha gjennomlevd alvorleg sjukdom fekk Julian fleire visjonar frå Gud som ho seinare skreiv ned. Desse har kome ut i fleire utgåver og er framleis i sal. Eg vil sitere frå Innhyllet i kjærlighet som kom ut på St. Olav forlag i 1986. Flotte ord til ettertanke!
Gud - sjelens styrke
Vi er innhyllet i Faderen, og vi er innhyllet i Sønnen, og vi er innhyllet i Den hellige ånd. Og Faderen er innhyllet i oss, og Sønnen er innhyllet i oss, og Den hellige ånd er innhyllet i oss. 
Vår sjel hviler i Gud som er dens sanne fred. Vår sjel er dypt rotfestet i Gud, dens sanne styrke. 
Og hvis vi i vår blindhet og svakhet noengang skulle falle...skulle vi raskt reise oss...og gå rett til Gud i kjærlighet. Hverken krype ynkelig omkring som om vi var fortvilet, eller være overmodige som om vi skulle mene at det ikke betydde noe.[1]
[1] Julian av Norwich, Innhyllet i kjærlighet, St. Olav forlag, Oslo 1986. 2. opplag 1987. Side 45.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar