tirsdag 9. november 2010

Heia Basel- og Luzern-fansen!

I går skulle lag nummer ein og to i den sveitsike toppserien spele mot kvarandre. Det sveitsiske fotballforbundet har tydlegvis gjort som i Norge, og selt sjela si til TV-selskapane som flyttar på kampane utan å bry seg om anna enn sine eigne, økonomiske interesser.

I går hadde dei flytta kampen klokka kvart på eitt, av alle tidspunkt. Dette var for å unngå krasj med ein eller anna tenniskamp TV-selskapet ville sende.

Supportarane likte naturlegvis ikkje dette, og slo til med ein nydeleg demonstrasjon. Rett etter kampstart regna det tennisballar over bana. Kampen måtte avbrytast for å få rydda. For å vere på den sikre sida, venta supportarane til bana var rydda, før dei lot det regne tennisballar over bana igjen.

Dette var ein strålande protest! Her fekk verkeleg supportarane vist sin avsky mot den øydeleggjinga av fotballen som fotballforbunda driv på med saman med TV-selskapa, og det heile skjer på ein måte som er dramatisk, humoristisk og heilt ufarleg. Dei einaste det går utover er TV-stasjonen som kanskje ikkje fekk vist starten på tenniskampen. Eg vonar dei som styrar fotballen snart tar til vett og høyrer på alle som er mot den raseringa av sporten som pågår over heile Europa. Helst før klubbfotballen døyr i ein haug av oppbrukte pengar og utnytta fotballspelarar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar